Ajankohtaista

Vuosikokous 2020

Topelius-seuran sääntömääräinen vuosikokous järjestetään 2.10.2020 klo 16.30 Tieteiden talolla osoitteessa Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki. Sali 505.

Tervetuloa!

» Lue lisää

Helsingin Kirjamessut 2019

Topelius-seura edusti Topeliusta Helsingin Kirjamessuilla 24.-27.10.2019.

» Lue lisää

Topelius-seuran uusi puheenjohtaja Tuula Pere

"Lapsuuden kaikuina Topeliuksen satujen maailma on kulkenut meistä useimpien mukana läpi elämän."

» Lue lisää

Topelius-seuran uusi puheenjohtaja Tuula Pere

Seuran ansioitunut puheenjohtaja Leena Kirstinä siirtyi pois puheenjohtajan tehtävistään. Olemme hänelle suuren kiitoksen velkaa, sillä hän on ollut vuosien ajan rakentamassa Topelius-seurasta sellaista, kuin se nyt on. Lämpimät kiitokset hänelle siitä.

 

Uuden puheenjohtajan tervehdys

Arvoisat Topelius-seuran jäsenet!

Minulla on ilo lähestyä teitä Topelius-seura ry:n uutena hallituksen puheenjohtajana.
Olen itse varsin uusi yhdistyksen jäsen, vaikka olenkin omalla tavallani vaeltanut Topeliuksen viitoittamalla polulla jo kauan; ensin hänen satujaan lukien, sittemmin yhteiskunnasta ja erityisesti historiasta kiinnostuen ja lopulta itsekin kirjailijana kynään tarttuen.

Topeliuksen 200-vuotisjuhlavuosi näkyi ja kuului ilahduttavan monella tavoin. Pääsin seuraamaan yhdistyksemme viime vuonna järjestämän, lapsille ja nuorille suunnatun Eläköön - Leve Zachris!
-kirjoituskilpailun palkintojenjakotilaisuutta. Palkitut kilpailutyöt edustivat tämän päivän nuorenpolven tuoreita tulkintoja Topeliuksen ajattomista tarinoista.

Lapsuuden kaikuina Topeliuksen satujen maailma on kulkenut meistä useimpien mukana läpi elämän. Omalla kohdallani kotikyläni kirjaston lastenhyllyjen äärellä vietetty aika on osaltaan vaikuttanut siihen, että juuri lapsille kirjoittamisesta on lopulta tullut tärkein yhteiskunnallisen osallistumiseni keino. Topeliuksen elämäntyössä ihailen erityisesti hänen laaja-alaisuuttaan ja kykyään vaikuttaa sydämen viisaudella monella rintamalla, lapsia unohtamatta.

Toivon, että niin nykyiset kuin tulevatkin Topelius-seuran jäsenet löytävät jatkossakin kiinnostavia yhteistyön ja yhdessä olemisen muotoja yhdistyksemme piirissä. Ehkä pääsemme pian tapaamaan Helsingin kirjamessuilla tai muissa tapahtumissa, joissa Topelius-seura on mukana.
Kaunista ja kirkasta syksyä kaikille!


Tuula Pere
oikeustieteen tohtori, kirjailija